2013. július 7., vasárnap

Első szó jogán or Let me introduce myself

For the English version please scroll down! :)

   Az én nevem Lottie. Ez a blog egy hirtelen ötlettől vezérelve jött létre (a megvalósítás már sajnos nem volt olyan hirtelen), amikor is egyik nap munka előtt korán értem be a városba, és mit volt tenni, beültem a McDonaldsba. (alapjáraton nem támogatom a gyorsétteremeket, de néha azért jól esik egy kis (inkább sok) ízfokozót is enni) Mivel egyedül voltam, a telefonom merült, a könyvem otthon maradt, így más szórakozási lehetőségem nem lévén, elkezdtem az embereket figyelni, és elborzadva vettem tudomásul, hogy korosztálytól függetlenül (!) néha mennyire nem harmonizálnak az emberek öltözékei, akár magával az emberrel, akár a ruhadarabok egymással. Ekkor gyulladt meg a Looney Tunesból (Bolondos dallamok) jól ismert villanykörte, hogy indítani fogok egy blogot ezekről az öltözködési tömegkarambolokról.



   Sokat gondolkodtam azon, hogy tegyek-e fel magamról is képeket, de végül is arra jutottam, hogy példát legjobban ezzel tudok mutatni, hiszen ha nem vállalom fel az arcomat, akkor hogyan hallgathatna rám bárki?

   Szóval ez vagyok én, egy 19 éves pszichológushallgató, aki bolondul a szép ruhákért. A mai divatlapokban sajnos csak két pólus van, az anorexiások és plus-size hölgyek. Nos, én vagyok annak a tökéletes példája, aki egyikbe sem tartozik. Nem vagyok éppen nádszál, de azért molettnek sem lehet nevezni. Ez volt a másik oka a blogom születésének, hiszen nagyon kevés helyen foglalkoznak a "normál súlyú" leányzóknak való ruhákkal, pedig ha körbenézünk az utcán láthatjuk, hogy ezzel kellene a legtöbbet foglalkozni.

   Remélem ezzel a bloggal meg tudom mutatni majd nektek, hogy érdemes venni a fáradtságot ahhoz, hogy reggel mielőtt elmegyünk otthonról foglalkozzunk azzal, hogy mit vegyünk fel. Sokan hangoztatják ma, hogy a külsőségek nem számítanak, de ez nem így van! Könnyebb szexisnek érezni magunkat egy szoknyában, mint egy két számmal nagyobb farmerben, illetve érettebbnek látszunk egy blúzban, mint egy régi pólóban. DE! Soha se másoknak akarjunk megfelelni! Ne azért vegyünk fel valamit, mert az divatos, hanem azért, hogy magunknak tetszünk benne! Nem tetszik a cicanadrág, pedig divat? NEM KELL HORDANOD! Találj helyette valamit, ami illik az alakodhoz, a stílusodhoz, HOZZÁD! :)


 ENGLISH VERSION

   My name is Lottie. The idea of this blog came first when I got too soon to the city for work and I had, like an hour to wait. So I had no better idea I went to a McDonalds (I don't really like fast food, but sometimes it's just good to eat those unhealthy things). Of course I was alone,  my phones battery was low and I left my book at home, so I didn't have anything to do but to watch people. I was terrified by some peoples clothes (It doesn't depend on age!), how far from harmony they stood. This is when well known Looney Tunes light bulb turned on, that I'm gonna start a blog about these fashion traffic crashes.


   I was wondering for a while If I should show my face, or pictures of myself, but in the end I thought, it is the best why to give examples about the style I represent. If I didn't undertake my style, how could anyone believe anything I say?

   Soo, this is me, a 19 years old psychology student who loves fashion! Today in the fashion magazines there are only two types of girls (mostly): those with anorexia and the plus-size girls, but there is nothing about the girls with "normal weight". I'm not skinny, but I'm not fat neither. This was the other reason for starting this blog,  because we (the normal girls) also need a place to talk about our fashion.

    I hope I'll be able to show you, that you should get up five minutes sooner in the morning to pick your clothes. Too many people say today, that you don't need to take care of what you wear, the only important thing is what you are. Of course, that"s true, it's the most important who you are, but to show that to the others you'll need a look. Don't forget, it's easier to feel sexy in a skirt than in a two size bigger jeans, or look mature in a blouse than in an old T-shirt. But! Don't wear anything because it's in fashion! You don't like leggings? You DON'T NEED TO WEAR THEM! Instead, try to find something what fits to you personality, your makings, to YOU! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése