2013. július 22., hétfő

Massimo Dutti - Elegancia Barcelonából or Elegance from Barcelona

For the English version please scroll down

    Massimo Dutti, egy márka, amit érdemes megismerni! Én úgy egy hónapja találkoztam vele először, amikor édesanyámmal bevásárlókörútra indultunk névnapom alkalmából a Vörösmarty térre. Már odafele is vonzott a bolt, de akkor, mivel célirányosan máshová mentünk, nem jutottam be a boltba. Hazafelé (körülbelül zárás előtt 10 perccel) azonban már nem tudtam megállni, bevonszoltam anyukámat a boltba, és ez egy nagyon jó döntésnek bizonyult. Már az üzlet berendezése is elegáns és visszafogott volt, ami nagyon tetszett, de az igazi szerelem akkor lobbant fel, amikor megfogtam az egyik ruhadarabot. Utólag olvastam utána, hogy csak természetes anyagokat használnak a ruhák elkészítésekor, és ettől elképesztően jó érzés már csak hozzáérni is a ruhákhoz, nem hogy viselni őket! Rögtön vettem is magamnak egy blúzt meg egy farmert, alább be is mutatom őket, majd egy kis márkatörténettel fejezem be a mai posztot! Jó szórakozást! :)
Farmer: Massimo Dutti
Rövid póló: Berschka
Karóra: Claire's
Cipő: Bosido

  Természetesen minket most a farmer érdekel, mivel az származik a MD-ből. Elképesztően jó viselet, bár vastag anyagnak tűnik, még 30 fokos melegben is egész jól elvoltam benne (természetesen csak a fotózás erejéig, nem vagyok híve a nyáron való hosszúnadrág hordásnak). A szabása is jó, nem a ma tipikus szűk combrész, de felül két mérettel nagyobb mint kéne, hanem kényelmes, nem kell attól félnem, hogy leesik rólam az előbb említett problémából adódóan. Bár általában a kényelmes farmer nem csinos, itt mégis össze tudták hozni ezt a kettőt, kiemeli amit kell, mégsem kell folyamatosan arra figyelni, hogy úgy áll-e, ahogy kell, mert állandóan elcsúszik. Az ára 19. 900 forint volt, szerintem mindenképpen megéri az árát!


Blúz: Massimo Dutti
Cipő: Bosivo
Nadrág: Régi nadrág átalakítva

  A másik gyöngyszem akit az MD-ben eltöltött első látogatásom során szereztem be. Nagyon puha, kényelmes, és elegáns. Szerintem ebben a blúzban benne van az amit az MD képvisel, a 25-40 közötti elegáns nőt. (Jó, én nem vagyok még 25, de psszt! :D) A nadrágról mondanék még pár szót, néhány hete párom édesanyja kipakolta a szekrényét, és akkor kerültek elő ez a nadrág is, 3 másik kíséretében. Szerencsére pont jó volt rám, így nekem adta őket. Azért imádom mert kellemes viselet, és jó magas a dereka! :)

Markatörténet: MASSIMO DUTTI

Forrás: Massimodutti.com


  Meglepő lehet, de a Massimo Duttit eredetileg azért hozták létre 1985ben Barcelonában, hogy magasabb szintre emelhessék a férfi divatot. Valóban, egészen 1992ig egy kizárólag férfiruhákkal foglalkozó márka volt, ám abban az évben elindították a női vonalat is. A márka saját elmondása szerint a 25-40 év közötti elegáns városi nőknek és férfiaknak készítik a ruháikat. Visszafogott, elegáns stílus jellemzi , nem jellemző rá 
a ma általános élénk színvilág. Ahogyan a képeken is látszik, szívesen dolgoznak fehérrel és feketével, barnával, illetve pasztellszínekkel.

Forrás: massimodutti.com

  2002 óta már gyerekek számára is készítenek ruhákat, itt a 4-14 éves korosztályt célozták meg, és szintén az elegancia lett a fő tervezési szempont.
  Immáron 61 országban van üzletük, és szerencsére már Budapest is a listájukon szerepel. Az üzlet a Bécsi utcában található meg (A Deák Ferenc tér és a Vörösmarty tér között), amit sokan Fashion streetnek is neveznek.


Forrás: Massimodutti.com


2013 SPRING/SUMMER CAMPAIGN

   A feljebb látott képek (a rólam készültek kivételével) mind  a 2013as tavaszi/nyári kollekció képeiből valóak. A fotókat Mario Testino fotós készítette, akinek már nem ez az első közös munkája a Massimo Duttival, aki esetleg még nem ismerné a nevét, elég ha annyit tud, hogy a Vouge és a Vanitiy Fair számára is gyakran készít fotókat, és igen elismert fotós. A képekről lerí, hogy a tavaszi kollekció a könnyed eleganciát hirdeti, és a márkához hűen a lágyabb színekkel dolgozik főként. Selymet, lent és pamutot egyaránt találhatunk a felhasznált anyagaik között, csak természetes anyagokkal dolgoznak. Természetesen nem szabad kifelejteni a bőrt sem, hiszen az általuk gyártott bőrkabátok minősége egyszerűen fantasztikus (el is kérik érte az árát, egy bőrkabát  60.000-90.000 Ft. között mozog)   A Massimo Dutti, bár a Zara, a Berschka és a Pull & Bear testvérvállalataként működik, az előbb felsoroltakkal ellentétben egy megasabb minőséggel és árfekvéssel dolgozó márka. A legfontosabb különbség (ahogy már többször is kiemeltem) az alapanyagok között van. A Zarában gyakran ér csalódás, amikor megfogok egy ruhát és elborzadok, hogy mennyire mű anyagokból van, és emiatt sok ruháról kell lemondanom. A Massimo Dutti tudatosan kerüli el a nem természetes anyagok használatát, de ez természetesen az árukat is megdobja kicsit. Minden esetre érdemes beruházni, nem fog csalódni benne az ember. Jó vásárlást! :)

English Version

   Massimo Dutti, a brand that worth to know. I had the chance to get acquainted with the MD a month ago, when I went on a shopping tour with my Mom, to find something for my name-day. I was already spellbound by the outer look of the shop when we arrived to it, but first we had to go somewhere else, an I wasn't able to go to the shop. When we were going already home (like 10 minutes before that the shops got closed) I couldn't help myself, we had to get in to the shop. It proved itself to be a very good decision. Already I was amazed by the elegant and moderate furniture, but the real 'fall in love" happened when I touched one of the clothes. I read a lot later about it and found out that they use only natural materials by the making of the clothes, thanks to that it's like be in heaven to touch or wear their clothes. I bought myself a pair of jeans and a blouse. I'll say some words about them and I finish the post with a bit about the history of the brand. Have fun! :)


Jeans: Massimo Dutti
Short top: Berschka
Watch: Claire's
High heels: Bosido

   Of course now we are interested in the jeans, because I got them from the MD. It's very convenient, the stuff seams very thick, but I felt good also in the heat too (of course only for the short time of the taking of the photos, I'm not a fond of wearing jeans at summer). The cutting is also good, it's not the today tipical style with tight thigh, but the upper part is two times bigger. This one is comfortable, I'm not afraid that is gonna fall down because of that, what I told before. It's not a ordinary that the comfortable jeans are also pretty, but the Massimo Dutti did it!It enhances what it has to enhance! The price was 19. 990 Ft, I think it really worth it!


Blouse: Massimo Dutti
Trousers: an old one :)
Shoes: Bosivo

   The other gem that I got from my first visit at MD was this blouse. It's very soft, comfortable and elegant. I think this blouse has everything what the MD wants to show us, the elegant woman between 25-40 years (Okay, I'm not 25 yet, but pssst!) :) I'd like to say a few words about the trousers too, a few weeks ago the mother of my boyfriend had unpacked her drawer and had found these trousers (and 3 others). I was lucky and the fitted me, so I she gave them to me. I like it because it's good to wear and it's high waisted. :) 

Brand History: MASSIMO DUTTI

Source: Massimodutti.com
   It might be surprising, but the Massimo Dutti was set up in Barcelona in 1985 to level up the men fashion in Spain. Since 1992 they sold clothes only for men, but in that year that started to create the elegance for women too! :) According to the brand itself, they create their clothes for the elegant urban women and men between 25-40 years. The style of their clothes is moderate and elegant, they don't use the today typical high colours. As it's shown by the photos they like to use black, white, brown and other pastel colors.

Source: massimodutti.com


   Since 2002 they also create clothes for children, especially for children between 4-14 years. A you can see the elegance is also really important for the fashion designers in this section.
   Nowadays they have shops in 61 countries, and I can say it very happily, that already Hungary is on this list. The shop stands in the Bécsi street (between the Deák square and the Vörösmarty square), it is also called fashion street.

Source: Massimodutti.com


2013 SPRING/SUMMER CAMPAIGN

   All photos I use in this post (instead of those which are taken of me) are from the spring/summer campaign of 2013. The photos are taken by Mario Testino photographer, and this is not his first work together with the MD. If someone didn't hear about him yet, it's enough to know that he often works for the Vouge and the Vanity Fair. This campaign is about the light elegance, it uses soft colors (true to the style of the brand) The most used materials are line, silk and cotton, they are aware to keep off using unnatural materials. Oh, I almost forgot to mention the leather, the quality of MDs leather coats are fantastic! (Their price are not so fantastic anymore, they cost like 60.000-90.000 Ft)
   The Massimo Dutti has the same proprietor as the Zara, Berschka and teh Pull & Bear, but MD is the one with a higher quality, and price. The biggest difference is (as I mentioned several times) in the used materials. I'm always horrified in the Zara when I see an awesome dress, but when I touch it's always a disappointment, because it's sooo unnatural, and that's why I have to give up too many clothes. This never happens in Massimo Dutti, they use only natural materials, but of course the prices are higher too. I think if you buy something there you won't be disappointed! :) I wish you good shopping!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése